Image may contain: one or more people, screen and indoor

Primiți informații, analizați și colaborați pentru a menține status quo-ul sau pentru a răspunde unor situații emergente – aceasta este realitatea din camerele de control. Provocarea constă în vizualizarea eficientă și inteligență în timp real și în conștientizare și comunicare pentru o monitorizare eficientă. Unde și cum sunt afișate informațiile sunt întrebări esențiale pentru a determina ce tehnologie va sprijini pe cei care gestionează continuitatea operațională și pentru a răspunde încălcărilor actuale sau iminente de protocol. Când trebuie să creați o celulă de criză în camera de control, în special într-o formulă lărgită, care permite operatorilor să vizualizeze mai multe fluxuri de conținut în mod clar și simultan, video wall-urile sunt soluția perfectă.

Există trei categorii principale de tehnologie utilizată pentru video wall-urile din camerele de control: panouri LCD, cuburi de proiecție cu LED-uri și display-uri cu LED-uri (plăci cu LED-uri).

christie-video-wall-aniva-1

Deși, fiecare din tehnologiile de mai sus este o alegere excelentă, determinarea celei mai potrivite categorii pentru aplicațiile dvs sau utilizatori depinde prioritățile dumneavoastra. Unele dintre cele mai comune priorități pentru afișajele camerelor de control includ:

 • Unghi de vizionare
  Strălucire
  Luminozitate uniformă
  Contrast
  Luminozitate automată și echilibru culori
  Retenția imaginii
  Amprenta
  Costul inițial
  Costul total al deținerii
  Mobilitatea la transport
  Puterea
  Durata de viață
  Conformitatea ADA

Image may contain: indoorUnghiul de vizionare

Majoritatea video wall-urilor sunt proiectate pentru a maximiza vizualizarea informațiilor atunci când utilizatorul nu este așezat central în fața ecranului. Cu toate acestea, pe măsură ce vă deplasați în lateral, luminozitatea și culoarea pot fi afectate în grade diferite. Este important să verificați în prealabil specificațiile privind performanța produsului pentru a înțelege modul în care unghiurile de vizualizare vor influența interacțiunea unei persoane cu conținutul.

Pentru cuburi, sunt folosite de obicei ecranele și fiecare tip are propriile caracteristici unice. Pentru panourile LCD, vizibilitatea poate varia în funcție de producător. Când facem referire la display-uri cu LED-uri, nu există reguli clare; cu toate acestea, sunt recomandate distanțe optime de vizionare în funcție de pitch pixel. Toate soluțiile pot oferi caracteristici de vizionare foarte bune, dar în timpul selecției produsului este important să se asigure că, caracteristicile reale ale unui produs respectă cerințele de proiectare stabilite pentru aplicație.

Luminozitatea

Cerințele de luminozitate variază în funcție de aplicația curentă. O luminozitate mai mare poate fi necesară pentru a îmbunătăți contrastul general în medii în care lumina ambientală este foarte ridicată – cum ar fi camerele cu ferestre generoase. Cu toate acestea, pentru multe aplicații ale camerelor de comandă, luminozitatea ridicată poate fi considerată un dezavantaj dacă oamenii lucrează aproape de display-uri. În cazul în care video wall-ul este foarte luminos, acei oameni pot suferi de dureri de cap sau de deteriorarea ochilor în timp. Pe de altă parte, dacă wall-ul nu este destul de strălucitor, contrastul va fi probabil prea mic, ceea ce face dificilă identificarea rapidă și precisă a informațiilor necesare. Pentru aplicațiile tipice ale camerelor de comandă, o luminozitate nominală de 250 cd / m2 este destul rezonabilă. Peste 500 cd / m2 poate fi prea mult, deci se poate ca lumina să fie redusă și gestionată.

Dacă doriți o luminozitate și o uniformitate pe plăcile cu LED-uri, ele oferă cea mai bună performanță pentru aceste atribute. Afișajele LED de exterior pot atinge o luminozitate maximă de până la 12.000 nits (1 nt = 1 cd / m2), deși nivelurile pentru modelele interioare sunt de obicei mai mici de 2.000 nits. Un alt beneficiu al video wall-urilor cu placi cu LED-uri este capacitatea acestora de a afișa conținut în mod clar, chiar și în medii cu luminozitate ambientală ridicată. Aceasta este o consecință nu numai a luminozității ridicate caracteristice plăcilor cu LED-uri, ci și a raportului de contrast ridicat. Rezultatul este un nivel remarcabil perceput de negru, rezultând o imagine de contrast înalt chiar și în mediile cu luminozitate ambientală ridicată.

Uniformitatea luminozității

Dacă luminozitatea nu este uniformă în cadrul fiecărui ecran, peretele video de ansamblu poate prezenta un aspect “mozaic”, care este nedorit. Cele mai multe cuburi oferă o uniformitate de 95% sau mai bună, care este foarte bună, în timp ce uniformitatea panoului LCD nu este de obicei la fel de mare. În plus, deoarece uniformitatea nu este măsurată direct la marginea ramei de pe panourile LCD, se recomandă testarea și vizualizarea soluției în avans cu un conținut care este similar cu ceea ce se va afișa pentru a se asigura că uniformitatea corespunde așteptărilor . Luminozitatea uniformă pentru display-urile LED este de obicei 97% sau mai bună, în funcție de specificațiile producătorului pentru cipul LED.

Luminozitate automată și echilibru culori

Atunci când utilizați mai multe display-uri într-o matrice de afișare sau un video wall, este esențial ca luminozitatea și culoarea de pe afișaj să fie bine potrivite și să rămână neschimbate în timp. Ochii noștri sunt foarte sensibili chiar și la diferențele subtile de culoare; prin urmare, display-urile dintr-un video wall includ capabilități de reglare fină a culorilor pentru o performanță optimă. Cu toate acestea, în timp, culoarea sau luminozitatea se pot modifica ușor, necesitând o reglare. Un avantaj major al cuburilor este faptul că tehnologia de proiecție permite senzorilor de culoare și monitorizării să fie încorporați, astfel încât culoarea și luminozitatea să poată fi monitorizate în mod constant și să fie automat reglate fără intervenția omului. Acest lucru se întâmplă în mod continuu și este transparent pentru utilizator.

Video wall-ul cu LED-uri oferă, de asemenea, o gamă largă de culori, în limita și puritatea culorilor pe care un afișaj LED le poate reproduce. LED-urile roșii, verzi și albastre utilizate în video wall-urile cu LED-uri emit o gamă mult mai restrânsă de lungimi de undă decât o sursă largă de lumină albă ca o lampă. Acest lucru permite reproducerea mai profundă a culorilor saturate, precum și creșterea gamei de culori reproductibile.

Contrast

Contrastul mai mare permite recunoașterea mai ușoară și mai rapidă a informațiilor afișate și reduce presiunea asupra ochilor. Pentru proiectarea camerei de comandă, raportul global de contrast al sistemului este critic. Acest lucru ia în considerare iluminatul ambiental din cameră, precum și imaginile din ecranul video. În mod obișnuit, este necesar un raport de contrast de sistem de> 100: 1.

Afișarea produselor au propriile lor rapoarte de contrast care sunt folosite pentru a determina raportul global de contrast al sistemului. Din fericire, rapoartele de contrast sunt de obicei 1500: 1 pentru panourile LCD, 5000: 1 pentru pereții video LED și 2100: 1 pentru cuburi, care sunt acceptabile în majoritatea aplicațiilor camerei de comandă.

Uniformitate la tranziție

Teoretic, într-un video wall imaginea trebuie să fie perfect uniformă, astfel încât spectatorii să nu observe o trecere de la un afișsaj la altul. Practic, acest lucru nu este 100% realizabil cu produsele și tehnologiile de afișare existente în prezent pe piață.

Cuburile au capacitatea de a minimiza această tranziție oferind un decalaj între ecrane de numai 1 mm. Acest spațiu de 1 mm este necesar în mod obișnuit pentru a permite extinderea / contracția materialelor ecranului în timpul fluctuațiilor de temperatură sau umiditate. Pentru pereții mari de afișare, unde operatorii și utilizatorii sunt de obicei la 3 metri distanță, 1mm este considerat neglijabil.

Plăcile cu LED-uri realizează perfect și sunt proiectate astfel încât să se atingă reciproc fără a mări distanța dintre pixeli de la un display la altul. În plus, natura materialului care înconjoară LED-urile face dificil să se vadă unde se îmbină display-urile de la distanță normală de vizionare.

Retenția imaginii

Când un video wall este nou, poate să pară strălucitor, dar va menține același nivel de performanță în timp? Dacă factorii de performanță ai imaginii, cum ar fi uniformitatea culorii, uniformitatea luminozității și calitatea imaginii nu sunt cele mai mari priorități pentru aplicație, atunci utilizarea panourilor LCD poate fi acceptabilă și cea mai rentabilă soluție – mai ales dacă aplicația nu necesită funcționarea 24/7. Cu toate acestea, dacă calitatea imaginii este importantă pe o perioadă lungă de timp, afișajul cu LED-uri ar putea fi cea mai bună alegere. De exemplu, în multe centre de operare nu este important doar faptul ca un nivel ridicat de performanță să fie menținut în beneficiul operatorilor și utilizatorilor obișnuiți, dar este, de asemenea, important ca vizitatorii și clienții care vizitează locațiile să vadă un videoclip captivant și impresionant afișare pe perete.

Image may contain: one or more people

Concluzii

Pe baza performanțelor fiecărei soluții în raport cu cele mai comune priorități ale camerelor de control, este posibil să aveți o înțelegere mai clară a soluției care va funcționa cel mai bine pentru camera dvs. de control. Odată ce ați restrâns ce tehnologie are cel mai mult sens, vă recomandăm să efectuați cercetări aprofundate asupra mărcilor de top pentru soluția dorită.

Luați legătura cu un consultant

Dacă aveți întrebări suplimentare sau dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea unui produs, contactați-ne.

Contactați-ne

Mesajul a fost trimis. Vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Multumim.

Mesajul nu a fost trimis. Vă rugăm să încercați din nou.